Scapă de anxietate și depresie prin psihoterapie

Se poate întâmpla ca la un moment dat în viață să te simți copleșit de tot ceea ce se întâmplă în jur, mult mai obosit, trist sau să ai stări accentuate de neliniște și dificultăți în gândire. 

Apelează la servicii de psihoterapie pentru ședințe individuale în tratarea anxietatii sau a depresiei!

Te voi ajuta să înțelegi ce se întâmplă cu tine și te voi îndruma în procesul de vindecare!

Solicită o discuție gratuită:

Completează formularul de mai sus și te voi  contacta în cel mai scurt timp!

Despre mine

psihoterapeut și psiholog clinician

Mă numesc Ioana Bobeica și sunt psihoterapeut și psiholog clinician cu drept de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România. Pasiunea mea pentru psihologie s-a născut din dorința de a asculta nevoile oamenilor, de a-i înțelege și a-i ajuta să își schimbe viața atunci când se află într-un impas. 

Sunt licentiata în psihologie în cadrul Universității Titu Maiorescu, totodată dețin un masterat în Psihologie clinică și am urmat Formarea Inițială în Psihologie Clinică sub egida clinicii de asistență și consultanță psihologică, ASIST.

Sunt specializată în psihanaliză personală și am participat la seminariile clinice săptămânale organizate în Secţia Clinică Psihiatrie III, din cadrul Spitalului de psihiatrie „Alexandru Obregia”.

Dacă te confrunți cu depresia sau cu anxietatea și simți ca ai nevoie de ajutor specializat în acest sens, te pot ajuta cu ședințele de psihoterapie potrivite!

Avantajele ședințelor de psihoterapie pentru anxietate și depresie

Este important să știi ce implica ședințele de psihoterapie pe care le poți face în vederea remedierii stărilor tale și a vindecarii de aceste două tulburări de la nivel emoțional și psihic. Așadar, știu cât de important este să fii ascultat atunci când ai nevoie de ajutor și să primești îndrumările de care ai nevoie. Iată care sunt avantajele ședințelor de psihoterapie în acest caz:

  •  Ai parte de suport și de confidentialitate din partea psihoterapeutului tău.
  • Programul de psihoterapie este personalizat în funcție de fiecare client în parte.
  • Chiar dacă trebuie sa urmezi un tratament medicamentos sau nu, psihoterapia este procesul prin care un specialist te poate ajuta să înțelegi mai bine ce se întamplă cu tine și să depășești treptat temerile, fricile sau stările de depresie pe care le ai. 
  • Se aplică cea mai eficientă terapie: terapia cognitiv-comportamentală. Persoana care suferă de depresie sau anxietate este ajutată să înțeleagă modul în care vede lumea, gândurile negative pe care le are și modul în care se comportă la situațiile care declanșează stările neplăcute de anxietate ori depresie.
two woman chatting

Apelează la serviciile cabinetului pentru ședințe individuale în tratarea anxietății sau a depresiei! Te voi ajuta să înțelegi ce se întâmplă cu tine și te voi îndruma spre vindecare!

Ce este anxietatea?

Multe persoane se întreabă ce înseamnă anxietatea și dacă ceea ce simt este normal sau au nevoie de ajutor pentru a elimina stările de îngrijorare pe care le au. Trebuie să știi în primul rând că anxietatea este o emoție fundamentală, de bază, necesară pentru a supraviețui.

Dacă nu am avea acest instinct de frică și de a ne feri de primejdie, nu am putea să ne protejăm. În momentul în care aceasta frică apare în exces, fără vreun motiv anume bine întemeiat și începe să ne afecteze activitățile de zi cu zi, atunci ne putem gândi că este într-adevăr o problemă în ceea ce privește anxietatea.

Așadar, anxietatea se definește drept o teamă fără o cauză bine determinată, referitoare la evenimentele din viața cotidiană, ce poate fi întâlnită atât în rândul adulților cât și al copiilor. Acest comportament anxios nu este unul din naștere, ci se dobândește pe parcursul vieții din cauza unor situații traumatizante trăite precum evenimente negative din copilărie, pierderea unei persoane apropiate, etc.

Completează formularul de mai sus și te voi contacta în cel mai scurt timp!

Anxietate simptome

Anxietatea poate să dea mai multe tipuri de simptome, le poți simți pe toate sau doar pe câteva dintre acestea. Din păcate, atunci când episoadele se repeta zile la rând și durează mult, acestea reduc calitatea vieții. Printre cele mai întâlnite simptome ale anxietății, sau mai bine zis simptome fizice ale anxietatii sunt:

  • Digestive – dureri de stomac, greață, diaree, indigestie
  • Respiratorii – senzație de nod în gât, senzație de sufocare
  • Cardiace – palpitații, durere toracică sau tahicardie
  • Neurologice – amețeli, cefalee, parestezii, presincope
  • Musculare – tremur sau oboseală musculară
  • Cutanate – mâncărimi la nivelul pielii sau transpirație

Alte simptome: gândire repetitivă, dificultăți de concentrare, frica puternică de moarte, iritabilitate, apariția ticurilor nervoase, modificarea ritmului de somn, evitarea situațiilor care provoacă simptome de anxietate.

sad mature businessman thinking about problems in living room

Atac de panică – simptome atacuri de panică

Atacurile de panică se referă la apariția unui episod brusc și recurent de frică intensă ce declanșează și reacții fizice precum: palpitații, tremurat, transpirație, dificultăți în respirație, frisoane, greață, dureri abdominale, dureri de cap sau vertij.

Pe lângă acestea, tot ca și simptome ale atacului de panica se mai pot resimți teama de spații deschise, senzația de detasare de realitate, senzația de pericol iminent sau teama de a pierde controlul.

Aceste atacuri de panică țin de regula câteva minute, însă atunci când se repetă, trebuie să apelezi la ajutorul unui specialist pentru a te ajuta să scapi de aceste simptome și de frică nejustificată pe care o simți.

Tulburări de anxietate – care sunt acestea?

Tulburarile de anxietate se referă la un grup de tulburări mintale caracterizate prin starea în exces de frică și anxietate.

Fără tratament, acestea pot evolua cronic și afecta viața pe termen lung, în toate domeniile începând de la cel profesional, personal si terminand cu planul fizic si psihic al pacientului in cauza.

În cadrul tulburărilor de anxietate se regăsesc: anxietatea generalizată, fobiille specifice, agorafobia, anxietatea socială, sindromul de stres posttraumatic, tulburarea obsesiv-compulsivă sau atacurile de panică.

Cum scapi de anxietate? - tratament anxietate

Dacă te întrebi cum scapi de anxietate, trebuie să știi că există un tratament de anxietate care te ajută în acest sens, care poate consta în medicamentație, schimbarea stilului de viata și cel mai important, apelarea la psihoterapie.

Cei care vor să afle un diagnostic clar, mai exact dacă suferă de anxietate și au nevoie de tratament, trebuie să fie examinați de un medic psihiatru și de un psihoterapeut pe baza simptomelor pe care le au și pe baza frecvenței acestora.

Astfel, pe lângă psihoterapie care te ajută cum să gestionezi apariția simptomelor și gândurilor pe care le ai, medicația care are rolul a amerilora stările severe de anxietate, se recomandă schimbarea stilului de viață cum ar fi: un somn mai odihnitor, sport în mod regulat, tehnici de relaxare, evitarea excesului de cofeină și alcool sau adoptarea unei alimentații echilibrate.

Apelează la serviciile cabinetului pentru ședințe individuale în tratarea anxietatii sau a depresiei! Te voi ajuta să înțelegi ce se întâmplă cu tine și te voi îndruma în procesul de vindecare!

Ce este depresia? Depresie definiție

Ca și anxietatea, depresia este o tulburare care afectează viața celui care o resimte, una dintre cauze fiind chiar nivelurile scăzute de serotonină, hormonul responsabil cu senzația de fericire. Așadar, o definiție pentru depresie poate fi următoarea:

Depresia se definește a fi o afectiune medicala care poate să influențeze în mod negativ atât comportamentul, gandirea, cât și starea fizica de sanatate. Cele mai des intalnite simptome care apar în cazul depresiei sunt sentimentele profunde de tristețe și pierderea interesului pentru orice fel de activitate.

Aceasta tulburare poate sa apară la orice varsta, iar ca factori de risc pot fi următorii: genetici, factorii de mediu în care se trăiește, biochimia, dar și personalitatea individului.

Depresie simptome

Principalele simptome ale depresiei sunt următoarele:

  • Insomnie ori somn prelungit
  • Dificultăți în concentrare și în gândire
  • Sentimente de vinovatie
  • Iritabilitate și anxietate
  • Pierderea energiei pentru orice activitate
  • Modificarea poftei de mâncare
  • Gânduri de moarte sau chiar tentative de suicid

Depresia poate fi de mai multe feluri: tulburare depresivă majoră, tulburare bipolară, tulburare depresivă persistentă, depresia atipică, tulburare afectiva sezonieră, depresia postnatală sau depresia disforică premenstruală.

Completează formularul de mai sus și te voi contacta în cel mai scurt timp!

Depresie postnatală

Deși sosirea pe lume a unui copil este motiv de bucurie atât pentru mamă cât și pentru restul membrii familiei, acest lucru poate să genereze o depresie postnatală.

Fiecare femeie care dă naștere unui copil se confruntă cu multe sentimente de la bucurie la teamă și anxietate.

După naștere, depresia se manifestă prin schimbări bruște de dispoziție, stări de plâns fără motiv, gânduri cum ca nu te poți descurca, dificultatea de a te atașa de copil, sentiment de vinovăție, gânduri că-ți vei răni copilul fără să vrei.

Această depresie postnatală dispare de regula în aproximativ trei săptămâni, în caz contrar este recomandat să se apeleze la ajutorul psihoterapeutului.

Depresie adolescenți

Depresia la adolescenți este foarte des întâlnită din cauza faptului că trec printr-o perioadă de schimbări majore, având în vederea trecerea de la copil la un viitor adult.

Astfel, un adolescent va simți mai multe emoții, va avea sensibilități mai accentuate și momente de introspecție asupra vieții sale. Este important ca și părinții să identifice stările pe care le au adolescenții și să apeleze la ajutor specializat dacă acestea sunt pe termen îndelungat și le afectează viața personală și cea școlară.

Apelează la serviciile cabinetului pentru ședințe individuale în tratarea anxietății sau a depresiei! Te voi ajuta să înțelegi ce se întâmplă cu tine și te voi îndruma spre vindecare!

Depresie tratament

Ca și tratament pentru depresie, în funcție de gravitatea acesteia se pot recomanda antidepresive cu rolul de a corecta dezechilibrele chimice de la nivelul creierului.

În același timp cu acest tratament medicamentos se poate recomanda și psihoterapia care are rolul de a ajuta pacientul să se vindece de depresie. Ca și în cazul anxietatII, celor care suferă de depresie le este recomandată schimbarea stilului de viață.

Apelează la serviciile cabinetului pentru ședințe individuale în tratarea anxietății sau a depresiei! Te voi ajuta să înțelegi ce se intampla cu tine și te voi îndruma în procesul spre vindecare!

Te pot ajuta în lupta cu anxietatea sau depresia!

Dacă simți că ai o stare de neliniște continuă și stările de frică nemotivată sunt tot mai frecvente, ori simți că viața nu mai are rost și nu vezi nici o cale de ieșire din gândurile tale, apelează cu încredere la ajutorul psihoterapiei. Datorită experienței și a practicii mele, te pot ajuta cu ajutorul psihoterapiei să-ți vindeci aceste stări. 

Dacă dorești să iei legatura cu mine și să te ajut în vindecarea depresiei sau a anxietății, îmi poți scrie pe bobeica.ioanaalexandra@yahoo.com sau ma poți suna la numărul de telefon 0731734829.

Testimoniale clienți

Ședințele de psihoterapie pentru anxietatea mea s-au desfășurat într-un cadru intim și confortabil pentru mine. Este psihoterapeutul meu de suflet, a fost acolo cand am avut nevoie. Gina

Sunt foarte mulțumit de modul de abordare a doamnei psihoterapeut. Este o persoană blândă, care înțelege ce simți și se implică în vindecarea ta.

Emil

Sora mea a apelat la ședințe de psihoterapie și suntem multumite de rezultat. Avea probleme cu depresia și nu știam încotro să mergem ca să o ajutăm. Silvia

Am avut ceva probleme cu băiatul meu cu depresia la vârsta adolescenței. Doamna psihoterapeut a reușit să-l facă să își spună temerile și supărările și a conceput un program de psihoterapie exact pentru el. Încă mai urmăm ședințele și băiatul este mult mai bine.

Alice

Am apelat la serviciile psihoterapetului Ioana Bobeica acum doi ani cand ma confruntăm cu atacuri de panica, ce nu mă lăsau să ies din casă. În momentul de fata pot spune ca mi-am invins fricile, pentru ca am invatat de la dumneai cum să lucrez cu mine și cu subconștientul meu

Amalia

Completează formularul de mai sus și te voi contacta în cel mai scurt timp!